IT Business Relationship Manager

IT Business Relationship Manager (Amstelveen, fulltime)

Als IT Business Relationship Manager zorg je voor een goede communicatie tussen IT en de business. Door samen te werken met IT-service-eigenaren test je of IT-services (Service Desk, Infrastructure Services en Infosec) dagelijks aan de zakelijke vereisten voldoen.

De IT Business Relationship Manager is verantwoordelijk voor sturing en coördinatie van de IT bijdrage voor het opleveren van IT maatwerk bij het implementeren van creatieve en innovatieve oplossingen die waarde toevoegen aan het bedrijf.

Wat ga je doen als IT Business Relationship Manager

Als IT Business Relationship Manager bouw je sterke samenwerkingsrelaties op met onze interne collega's en IT-service-eigenaren. Je zorgt continue voor een hoge tevredenheid ten aanzien van de geleverde IT diensten. Je draagt zorg voor een heldere communicatie met betrekking tot de levering van diensten en projecten, je managet de verwachtingen van meerdere belanghebbenden en je biedt een duidelijk aanspreekpunt binnen de afdeling IT.

Het verlenen van IT service bestaat uit het beheren van de servicestatus, bijhouden van wijzigingen en servicedesk-tickets:

 • op hoog niveau begrip van en inzicht in de diensten en technologieën die worden gebruikt;
 • fungeren als een escalatiepunt voor belangrijke problemen met betrekking tot de levering van IT-diensten;
 • samenwerken met IT-service-eigenaren om de service continue te verbeteren, ontwikkelen en te monitoren;
 • samenwerken met internationale business collega’s om de relevantie en impact van IT changes op de organisatie duidelijk en begrijpelijk te maken.

 

Tijdens een overgangsperiode omvat de functie ook de volgende verantwoordelijkheden:

Applicatie verantwoordelijkheid:

 • de kwaliteit en het proactieve operationele beheer van de bedrijfskritische systemen;
 • monitoring van de geautomatiseerde bedrijfsprocessen ter ondersteuning van de applicaties: aansturing van de bestaande en realisatie van nieuwe systeeminterfaces met clientsystemen (B2B, webservices / sFTP);
 • planning en uitvoering van preventief en correctief onderhoud, samenwerken met interne en externe partijen;
 • probleemanalyse, met praktisch oplossend vermogen, beheer en rapportage van incidenten en escalaties;
 • applicatiebeveiliging in samenwerking met Legal Counsel and Privacy officer, waaronder GDRP-gerelateerde toepassingsfunctionaliteit.

Toepassing implementatie:

 • applicatie-, configuratie- en database-upgrades en bijbehorende kosten- en winstevaluaties binnen Global IT-richtlijnen in samenwerking met de Global IT-organisatie, incl. Projectplanning en uitrol.

Wat neem je mee?

Je bent een leider die heeft gewerkt in een bedrijfsgerichte IT-organisatie met aantoonbare ervaring in samenwerking met zakelijke belanghebbenden. Je hebt ook de volgende kwalificaties:

 • afgeronde hbo opleiding;
 • uitstekende beheersing van de Nederlands en Engels taal, zowel in woord als geschrift, bij voorkeur ook beheersing van Duits, Spaans en Frans;
 • uitstekende kennis van alle zakelijke gebieden en een uitgebreid begrip van de IT-organisatie;
 • aantoonbare kennis van kernbedrijfsprocessen en bedrijfsvoering;
 • aantoonbare kennis van strategisch gebruik van technologie om bedrijfsdoelstellingen te optimaliseren;
 • kernconcepten en complexe zakelijke vereisten voor de technologieteams begrijpen en communiceren;
 • technologische fundamentals voor bedrijfsteams begrijpen en kunnen communiceren;
 • bewezen ervaring die identificatie van creatieve oplossingen mogelijk maakt.

Standplaats is Amstelveen, maar er is ook potentieel reizen vereist.

Wie zijn wij?

Sedgwick (voorheen Cunningham Lindsey) is dé expert op het gebied van schadelast- en risicobeheersing. Elk jaar doen talloze mensen en organisaties een beroep op ons wanneer zich iets onverwachts voordoet. Of ze letsel oplopen op het werk, schade lijden door een calamiteit of betrokken zijn bij een ongeval, ze kunnen rekenen op de aandacht, zorg en deskundige begeleiding van Sedgwick. “Taking care of people is at the heart of everything we do.”

Onze 21.000 collega’s in 65 landen vertegenwoordigen verschillende achtergronden en culturen, maar zijn verbonden door het gemeenschappelijke doel om onze cliënten en zakenrelaties optimaal van dienst te zijn. In Nederland werken wij met ruim 350 medewerkers vanuit de kantoren Rotterdam, Amstelveen, Hoogeveen en Eindhoven. Zo beschikken wij altijd over de juiste mensen op de juiste plaats op het juiste moment.

Wat kan je van ons verwachten?

Wij bieden onze medewerkers een inspirerende werkplek waarin zij gestimuleerd worden het beste in zichzelf, en elkaar, naar boven te halen. Je krijgt volop de ruimte om jezelf op professioneel en persoonlijk vlak te ontwikkelen. Hiernaast bieden wij je:

 • een marktconform salaris;
 • jaarlijks 28 vakantiedagen (op basis van een fulltime dienstverband)en de mogelijkheid om voordelig extra dagen bij te kopen;
 • laptop en mobiele telefoon;
 • 8% vakantiegeld, een feestdagentoeslag, eindejaarsuitkering en reiskostenvergoeding.

Vragen?

Heb je vragen over de functie IT Business Relationship Manager? Neem dan contact op met Hans van Kasbergen, Business Solutions Manager, via 06-53456929 or hans.vankasbergen@nl.sedgwick.com.

Jouw baan?

Ben je geïnteresseerd in de functie van IT Business Relationship Manager en wil je direct solliciteren? Vul dan onderstaande gegevens in en upload je cv en motivatiebrief t.a.v. Meike van der Meer, Corporate Recruiter, o.v.v. “IT Business Relationship Manager”. Voor vragen over de procedure kan je Meike bellen of appen via 06-15381504 of mailen via recruitment@nl.sedgwick.com. Een Pre-Employment Screening maakt onderdeel uit van de procedure. We zien jouw sollicitatie met belangstelling tegemoet!

Apply

Netherlands careers
Back to top