Warme overdracht Maarten Kok Appraisal & Survey Consultancy activiteiten aan Sedgwick - Sedgwick
Latest Coronavirus updates from Sedgwick Back to business solutions
Press Release

Warme overdracht Maarten Kok Appraisal & Survey Consultancy activiteiten aan Sedgwick

AMSTERDAM, 8 oktober 2020 — Sedgwick, het toonaangevende internationale schade-expertisebureau, heeft het Appraisal & Survey Consultancy bedrijf van Maarten Kok overgenomen.

In navolging van Sedgwick Frankrijk en Sedgwick Spanje start Sedgwick ook in Nederland met een appraisal & survey team (A&S team). Per 1 oktober 2020 zijn de activiteiten van Maarten hierin geïntegreerd.

De nieuwe afdeling focust zich op appraisals bij private clients (‘(ultra) high net worth individuals’), in opdracht van gespecialiseerde (inter-)nationale niche verzekeraars.

De appraisal dient in eerste instantie gezien te worden als een aanvullend serviceproduct voor een verzekerde, waarbij de verzekerde rubrieken, het controleren van de verzekerde bedragen en het geven van adviezen op het gebied van onder andere collectiebeheer en beveiliging een rol spelen. Taxaties zullen de appraisers van Sedgwick niet verrichten, gelet op mogelijke belangenverstrengeling.

Onder aanvoering van special risks-expert Sanne Wilms, die meer dan 13 jaar ervaring heeft met de specifieke doelgroep en de eisen en wensen van de betrokken niche verzekeraars als geen ander kent, wordt een divers en getraind team van vijf appraisers ingezet om een dekkend netwerk te kunnen bieden in Nederland en België.

Pictured left to right: Sanne Wilms, Berry Strijker, Jacques Formsma, Ralph Dauvillier, Maarten Kok, Marc Tilro. Photo credit: Paul Kampman.

Diverse disciplines, waaronder bouwkundige expertise en kunst- en inboedelexpertise zijn binnen dit team ruimschoots vertegenwoordigd en complementair aanwezig.

Binnen de samenwerking met Sedgwick blijft Maarten Kok ten minste tot 1 juli 2021 ten volste verbonden aan de nieuwe afdeling.

Sanne Wilms: “Wij zijn verheugd met het partnership dat wij gesloten hebben met Maarten en wij zien de nieuwe appraisal & survey activiteiten als welkome aanvulling op en versterking van de reeds vele jaren bestaande special risks-expertise binnen Sedgwick.”

Vragen c.q. verzoeken voor meer informatie:

Sanne Wilms | senior expert special risks | sanne.wilms@nl.sedgwick.com | +31 (0)630989278

Johannes Marinus | COO Sedgwick | johannes.marinus@nl.sedgwick.com | + 31 (0)653357120

Over Sedgwick

Sinds de oprichting in 1969 is Sedgwick ’s oorspronkelijke rol als Third Party Administrator gestaag uitgegroeid tot die van internationale marktleider op het gebied van schade-expertise, werknemersvoorzieningen en geïntegreerde bedrijfsoplossingen. Met 27.000 collega’s, gevestigd in 65 landen, verleent Sedgwick diensten op het gebied van casualty, property, marine, werknemersvoorzieningen en overige branches. Het bedrijf is sinds 2018 in Nederland actief door de overname van schade-expertisebureau Cunningham Lindsey. In Nederland werken ruim 380 collega’s. De grootste aandeelhouder van Sedgwick is The Carlyle Group; Stone Point Capital LLC, Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ), en Onex. Andere managementinvesteerders zijn minderheidsaandeelhouders. Meer informatie over Sedgwick vindt u op de website sedgwick.com.

Back to News
Back to top